Orkestern


 Täby Symfoniorkester är artistnamnet för Täby Orkesterförening. Föreningens syfte är att främja musiklivets utveckling, framförallt genom att ge tillfälle till samspel i orkester oavsett ålder.

 

I orkestern samarbetar amatörer och proffs vilket ger ett ömsesidigt utbyte av kunskap och erfarenhet. Målet är att hålla en så hög standard att orkestern ska kunna stimulera intresset för klassisk musik och utgöra en viktig del av musikutbudet i Täby.  Samverkan med andra musikutövare inom kommunen är viktigt, exempelvis med kommunens körer, musikskolan samt även andra orkestrar både inom som utanför kommunen.


Täby symfoniorkester har ett 25-tal aktiva medlemmar samt ett 60-tal stödjande medlemmar (fler är välkomna!). Chefdirigent är Georg Lidström.

 

Orkestern ger vanligtvis två konserter på våren och två på hösten. En förteckning över orkesterns tidigare konserter finns här (arbete pågår med att konvertera listan från vår gamla webbplats till denna). Verksamheten kan bedrivas tack vare Täby Kommuns ekonomiska stöd, Medborgarskolan samt de stödjande medlemmarna i orkesterföreningen.


Orkestern är även medlem i Sveriges Orkesterförbund, SOF.


Har du frågor är du välkommen att kontakta

  • Gunilla Malmquist, tel. 08-756 75 55.